Juveniel.nlInsmeren zonnebrandZonnen

Verstandig zonnebaden en tips voor een mooie bruine huid

Dit is een pagina met handige tips en informatie over veilig zonnen voor een mooie egale zongebruinde huid tijdens de zomer. De zon levert niet alleen vitamine D en een mooi uiterlijk, maar kan ook gevaarlijk zijn. Zon daarom verstandig en met beleid. Met onderstaande informatie kom je weer een stapje verder.

 

U bevindt zich hier: Home > Zonnen

Categorieën

 • Afvallen
 • Gezichtsverzorging
 • Haarverzorging
 • Handverzorging
 • Lichaamsverzorging
 • Mondverzorging
 • Oogverzorging
 • Voetverzorging
 • Zonnen
 • Producten

 • Deodorant
 • Eyeliner
 • Make-up
 • Nagellak
 • Parfum
 • Beautyshops

  Zonproducten

  Voorkomen is beter dan genezen. Voorkom een verbrande huid, te veel UV straling of zelfs huidkanker op lange termijn, door te smeren, te smeren en te smeren. Gebruik de meest geschikte zonnebrand creme, olie of melk voor jouw huidtype.

  After sun

  Soms heb je het toch niet in de gaten gehad, dat het zonnetje net wat feller scheen. Of een dag op of rond het water, waardoor je stiekem toch meer UV straling hebt opgepikt. Gelukkig zijn daar dan de aftersun producten, die zorgen voor een verkoelend en helend effect op je huid.

  Zonnebrillen

  Zelfbruiners

  Wil je niet de zon opzoeken, maar toch de fijne gezonde uistraling hebben van een weekje vakantie, kies dan voor een zelfbruiner.l

  ZonnenWie een mooie teint wil, kan niet zomaar in de zon gaan liggen bakken. Met de juiste voorzorgsmaatregelen en door u aan de regels voor veilig te zonnen te houden, voorkomt u een verbrande huid en verkleint u gezondheidsrisico’s.

  Eerst scrubben
  Voor een beter resultaat, start u de voorbereidingen al een dag voor u de zon in gaat. Een gladde huid wordt mooier bruin: scrubben dus. Hoe schoner de huid, hoe egaler de teint. Door te scrubben verwijdert u dode huidcellen en krijgt uw huid meer zuurstof. De werkzame bestanddelen van crèmes worden hierdoor beter opgenomen. Het mes snijdt dus aan twee kanten.

  Goede zonnebrandcrème
  Smeer u een half uur voordat u gaat zonnen in met een goede zonnebrandcrème. Hoe hoger de beschermingsfactor, hoe kleiner de kans op verbranding en huidkanker. Kinderen en mensen met een lichte huid en blond of rood haar moeten extra voorzichtig zijn. Hun huis is vaak extra gevoelig. Kies een crème met minimaal factor 15 die beschermt tegen UV-A en UV-B. Verbrandt u snel? Ga dan voor beschermingsfactor 30. Schud de zonnebrancrème voor gebruik. De beschermingsfactor van zonnebrandcrème neemt na verloop van tijd af. Koop daarom ieder jaar een nieuwe crème en bewaar de fles op een koele, donkere plaats.

  Kinder-care
  Kinderen kunnen niet genoeg beschermd zijn. Hun huis is zeer gevoelig en onderzoek heeft uitgewezen dat wie in zijn kindertijd meer dan drie keer flink verbrand is, later vijf keer meer kans heeft op huidkanker. Gebruik daarom een hoge beschermingsfactor, laat ze een shirtje en petje dragen en zet een parasol neer, zodat de kleintjes in de schaduw kunnen spelen.

  Heetste moment
  Vermijd de zon tussen 12:00 uur en 15:00 uur. Er is een ‘schaduwregel’: is uw schaduw korter dan uzelf, dan staat de zon pal boven uw hoofd en kunt u beter niet in de volle zon blijven zitten. Verblijf gemiddeld niet langer dan drie uur lang per dag in de zon.

  Regelmatig smeren
  Door zwemmen en zweten verliest zonnebrandcrème zijn werking, ook als u voor de waterproof-variant kiest. Smeer u daarom regelmatig opnieuw in en vergeet daarbij de oren, neus en bovenkant van de voeten niet.

  Make-up tijdens zonnen
  Gaat u liever niet zonder make-up de deur uit? Geen probleem, als u wat aandachtspuntjes in acht houdt. Breng de make-up aan nadat u zonnebrandcrème heeft gesmeerd en wacht hiermee minimaal een half uur. Kies in de zomer voor make-up op oliebasis, zo verkleint u de kans dat het uitloopt door water of transpiratie.

  Vergeet uw haar niet
  Zon, zee en chloor kunnen uw gezonde lokken veranderen in een dorre, droge bos. Voorkom onhandelbare haren door het op te steken, in te vlechten of te beschermen met een hoed of sjaaltje. Ook zijn er sprays die het haar beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

  Bruin en dan?
  Heeft u veilig van de zon genoten en hier een mooi kleurtje aan overgehouden? OM hier zo veel mogelijk mee te kunnen pronken, past u uw make-up en kleding aan op uw nieuwe teint. Uw gewone make-up is op een gebruinde huid al snel te veel. Vervang uw lipstick door een lipgloss en laat de gebruikelijke oogschaduw achterwege. Mascara doet al genoeg voor uw ogen. Kies voor kleding met lichte, zomerse kleuren, dan staat uw stralende huid extra in de picture.